maandag 7 oktober 2013

Vele wegen leiden naar sneeuwzeker Tirol


Tirol is en blijft een bijzonder populaire vakantiebestemming voor een ontspannende en sneeuwzekere wintervakantie. Met meer dan 5.200 km perfect onderhouden skipistes en 1.300 moderne skiliften in meer dan 70 skigebieden zijn de wintersportmogelijkheden in Tirol onuitputbaar. Tirol telt maar liefst vijf Tiroler gletsjers die met hun indrukwekkende hoogte van meer dan drieduizend meter het landschap beheersen. Hier is sneeuwzekerheid tot tien maanden per jaar gegarandeerd.


Tirol telt meer dan 5200 kilometer perfect
onderhouden skipistes

Op de Hintertuxer gletsjer kan je zelfs een jaar lang de skilatten aanbinden. De vele skigebieden bieden de toeristen opvallend comfortabele liften, moderne infrastructuur en opvallend goed onderhouden skipistes. In een groot aantal skigebieden gaat het skiplezier één of meerdere dagen per week na zonsondergang door en kun je avondskiën op verlichte pistes.

Skischolen

De minder ervaren skiërs kunnen de nodige kennis en ervaring opdoen in meer dan 220 die Tirol telt. Een groot deel daarvan met Nederlands sprekende skileraren. Hier kun je terecht voor beginnerslessen en opfriscursussen, maar je kunt er ook technieken bijschaven in een gevorderden klasse.

 

 
Bergtoppen tot boven de 3000 meter hoogte
dominerenhet landschap
Uitstekende bereikbaarheid

Niet alle, maar vele wegen leiden naar Tirol. Veel wintersportliefhebbers reizen per auto af naar Tirol of kiezen voor de trein of bus. Tirol is echter ook uitstekend bereikbaar met het vliegtuig. In het winterseizoen vertrekken er tot 28 rechtstreekse vluchten per week naar Innsbruck vanaf Amsterdam Schiphol, Rotterdam-The Hague airport, Eindhoven en Groningen.

  • De belangrijkste skigebieden: van Tirol zijn ongetwijfeld Tannheimertall, Sint- Anton am Arlberg, Tiroler Oberland, Pitztal, Tiroler Zugspitz Arena, Achensee, Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, Kitzbüheler Alpen, Pillerseetal, en Wilder Kaiser

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten