dinsdag 7 februari 2012

Skien in Oostenrijk: goedkope shortski in Ischgl

Is je vrije tijd eerder beperkt, en wil je niettemin toch proeven van de sneeuw, dan is shortski ongetwijfeld de meest geschikte vakantieformule. Een korte reistijd verzekert je een maximum skiplezier, gecombineerd met een aangenaam verblijf langs de piste. Dat maakt dan ook grotendeels het succes van shortski. Zoals dat voor de langere skivakanties het geval is, zijn ook hier Frankrijk en Oostenrijk onze favoriete bestemmingen. Spreken zowel skiën als lifstyle en zéker après-ski je aan, dan moet je beslist kennis maken met het Oostenrijkse skigebied Ischgl, dat met zijn ruim tweehonder kilometer skipistes en zijn moderne verblijfsaccomodatie iedere toerist weet aan te spreken.

Met meer dan tweehonderd kilometer skipistes
en  de allernieuwste skiliften is Ischgl de
favoriete bestemming voor shortskiërs
Het Oostenrijkse Ischgl is ongetwijfeld één van de favoriete vakantiebestemmingen voor de short skiërs. Naast z'n meer dan tweehonderd kilometer bijzonder goed onderhouden skipistes, is dit skigebied uitgerust met de modernste skiliften zodat je er nooit écht lang moet aanschuiven.

Méér dan tachtig procent van dit populaire skigebied ligt boven de tweeduizend meter, zodat je hier tot begin april steeds van voldoende sneeuw verzekerd.  De meerderheid van de tochten langs de pistes starten in de Idalp. Langs de brede pistes ben je hier zo in het Zwitserse Samnaun.

Shapes in White

Voor wie het sportieve met het aangename wil combineren, is Ischgl een uitgelezen vakantiebestemming. Feestvierders komen er in de vele trendy bars beslist aan hun trekken.Voor wie afwisseling op prijs stelt en eens wat anders wil dan skiën, zijn er de vele lifestyle shops. Ischgkl is bij wintertoeristen ook bekend vanwege zijn indrukwekkend ijssculptuurenfestival Shapes in White, dat dit jaar in het teken staat van China. Shape in White is gratis te bezoeken tot mei, en is beslist een aanrader.
Het ijssculpturenfestival Shapes in White is een van de vele
blikvangers langs de 200 kilometer skipistes is het
Oostenrijkse Ischgl


Shortski Ischgl boeken

Haast alle reisorganisatoren hebben tal van shortski formules met de modernste autocars, zelfs mét slaapmogelijkheden, in hun aanbod. Je vertrekt meestal in de vooravond, om 's morgens op je vakantiebestemming te arriveren, zodat je uitgerust de skilatten kan vast binden.
  • Richtprijs: vier dagen shortski in het Oostenrijkse Ischgl heb je vanaf 590 euro. Een comfortabel viersterren hotel vlakbij de skipiste kost je gemiddeld 170 euro per persoon per nacht in half pensioen, en voor een vierdaagse skipas mag je 172 euro voorzien.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten