donderdag 1 december 2011

Val Thorens hoogste skidorp van Europa

Val Thorens is als wintersportbestemming bijzonder populair. Het is dan ook niet voor niets het hoogst gelegen skidorp van Europa. Naar Val Thorens kun je op ieder moment van het winterseizoen, er ligt steeds voldoende sneeuw.

In het Franse skigebied Val Thorens ben je op het
dak van Europa steeds van de nodige
sneeuw verzekerd.
Er trekken jaarlijks meer en meer Belgen en Nederlanders naar dit Franse skioord waar je in de beste omstandigheden voordelig kan genieten van skipret midden de ruige natuur.

Het Franse skioord Val Thorens beschikt over alle mogelijke troeven om de meest verwende wintertoerist écht te verwennen. Een uitstekend uitgebouwd netwerk van skiliften brengt je van aan je hotel tot op de schitterende ski- accomodaties. Val Thorens is zowel een winterse vakantiebestemming voor de beginnende als de meest ervaren skiër en ook de snowboarders kunnen er in de beste omstandigheden hun hartje ophalen.


Bruisende après- ski


In Val Thorens vind je een bruisend nachtleven. Naast een perfect onderhouden skigebied, biedt het gezellige skidorp vele fantastische après-skimogelijkheden. Zowel aan de piste zelf als in het centrum kun je terecht op de sfeervolle terrassen en in de bars en discotheken, zoals het Veronica Snowcafé, Le Monde, Malaysia en de Zweedse bar Snesko.


Vele sportieve mogelijkheden

Voor de waaghalzen zijn er adembenemende
scootertochten, zelfs bij nacht!
 Buiten sneeuwplezier biedt Val Thorens ook een keur aan andere (sportieve) mogelijkheden. Er zijn twee grote winkelcentra, een bioscoop en een bowlingcentrum.
Het grote sportcentrum is 7 dagen per week geopend en heeft een fitnesscentrum, twee zwembaden, tennisbanen, squashbanen, drie sauna's, twee jacuzzi's, een Turks stoombad en u kunt hier heerlijk ontspannende massages en schoonheidbehandelingen boeken. Er is hier zelfs het Fun Park met trampolines en ballenbakken. Wilt u iets spectaculairs meemaken? Dan moet u beslist eens meegaan met een avondtocht op een sneeuwscooter.

 Verboden voor koning auto

Val Thorens is een autovrij skidorp.Je kunt wel tot aan je appartement of hotel rijden met uw auto, maar na het uitpakken moet je de auto aan de rand van het dorp parkeren. Een gratis skibus brengt je door het ganse dorp. Zelfs wanneer je slechts één dag in het Les Trois Vallées-gebied de skielatten wil aanbieden, dan kan dit voor gemiddeld zo'n 22 euro per dag.

Voordelig prijskaartje


Val Thorens is een van de winterse topbestemmingen. Het bezit alle troeven om een uitgebreid publiek tevreden te stellen, maar toch is het er bijzonder voordelig genieten:
  • Résidènce PesTemples du Soleil: stemmig driesterrenhotel, gelegen aan de piste, 600 kilometer pistes en 181 skiliften, vanaf 289 euro voor een mini- midweek, skipas inbegrepen.
  • Résidènce Le Chamois d' Or: driesterrenhotel gelegen boven een supermarkt,  acht dagen vanaf 224 euro, skipas inbegrepen.
  • Résidènce La Belambra les Olympiade: centraal gelegen driesterrenhotel, vanaf 221 euro voor acht dagen, skipas eveneens inbegrepen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten